Pillanatok alatt elkészül a joghurtos jégsaláta: húsok mellé tökéletes kísérő

scovever
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyári grillpartik sztárja az egyszerű joghurtos saláta, mely villámgyorsan elkészül, és bármilyen sült húst feldob.

Pirosra sült szaftos oldalas vagy csirkecomb mellé tökéletes választás a ropogós jégsaláta, mely joghurtos öntettel nyakon öntve készül. A jégsaláta rengetegféleképpen ízesíthető, finom ecetesen, majonézesen és az alább olvasható verzióban is.

Ha már joghurt, érdemes a fűszerezésével játszani, jól áll neki a kapor, a chili vagy a különleges zamatú menta. Friss helyett használhatsz szárítottat is. Ezzel a salátával garantáltan leveszel mindenkit a lábáról, jó hidegen kínáld. Akár a szószt készítsd össze előre, majd tedd a hűtőbe, tálalás előtt pedig forgasd egybe a levelekkel.

Joghurtos jégsaláta

sct

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 gramm görög joghurt
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított menta
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 fej jégsaláta
Recept idők

Elkészítés:

A görög joghurtot öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, mentát és a fehérborecetet, keverjük össze.

A salátát szedjük leveleire, mossuk meg, majd forgassuk egybe a joghurtos szósszal.

Jól behűtve kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük