Egyszerű mákos sütemény joghurttal dúsítva: nagyon puha a kevert tészta

mscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kevert sütemény tésztájában a joghurt mellett a citromnak is fontos szerep jut, hisz a mák mellé remekül illik a citrusféle, ezért vétek lenne kihagyni a masszából.

Nyáron a sütisütés nem a legkellemesebb időtöltés, hisz a hőségben nem esik túl jól a sütőből kiáramló forró levegő. Persze a desszert ilyenkor is jár, csak igyekszik az ember sütés nélküli, vagy nagyon egyszerű recepteket keresni, főként a kevert finomságok kerülnek terítékre.

A kevert mákos süteményt teljesen kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni. A masszát simíthatod közepes méretű tepsibe, de kenyér- és tortaformában is kipróbálhatod. A finomság tésztája a joghurttól lesz puha, fanyar zamatát a citromtól kapja, mely nemcsak a masszában, hanem az elkészült desszert tetején máz formájában is helyet kap.

Joghurtos-mákos sütemény

GettyImages-692052438

Hozzávalók 6 személyre

Tészta:

  • 180 g vaj
  • 180 g cukor
  • 3 darab tojás
  • 125 g joghurt
  • 200 g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 darab citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál darált mák

Máz:

  • 2 darab citrom leve
  • 200 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A puha vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, keverjük simára a masszát.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (közepes méret, 32x22cm), vagy formába, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.

Máz:

A citrom levét a porcukorral keverjük össze, majd a kihűlt tészta tetejére öntsük rá.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük