Cukormentes joghurtos-málnás muffin – Extra puha a tésztája

joghurtos málnás muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A málna süteményben is isteni, minél többet teszünk a tésztába, annál szaftosabb lesz tőle.

A muffin tényleg a világ legegyszerűbb süteménye, egy gyerek is el tudja készíteni, ráadásul garantáltan sikerélmény lesz. Na jó, egy-két apróságra oda kell figyelni, de tényleg csak össze kell keverni a muffintésztát. Érdemes a száraz és a nedves hozzávalókat külön kikeverni, csak utána egybekeverni, nem is kell túl sokáig kavargatni, csak éppen addig, amíg egynemű nem lesz.

A muffin úgy lesz még szaftosabb, ha a gyümölcsön kívül joghurt is kerül a tésztába, méghozzá málnás. Cukor helyett eritrittel édesítettük, hogy kicsit büntetlenebbül ehessük. 

Joghurtos-málnás muffin

joghurtos málnás muffin

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 230 gramm liszt
  • 80 gramm eritrit
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál
  • 200 milliliter málnajoghurt
  • 40 milliliter étolaj
  • 1 darab tojás
  • 200 gramm málna
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az eritritet és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, az olajat és a tojást. A málnával együtt óvatosan forgassuk bele a lisztes keverékbe. 

Kanalazzuk muffinformákba, süssük 20 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük