Ízletes medvehagyma-krémleves: a joghurttól lesz ellenállhatatlanul selymes

jmlcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tavasz legkedvesebb alapanyagából, a medvehagymából ínycsiklandó leves készülhet, amit vétek kihagyni.

Irány a piac, vagy akár te magad is gyűjthetsz medvehagymát. A szezon rövid, ezért csípd nyakon és fedezd fel az aromás és egészséges zöldet, melyből rengeteg izgalmas finomságot készíthetsz. Ilyenkor a medvehagymás pogácsát kötelező megsütni, de reggeli szendvicsbe csempészve is kipróbálhatod, ha pedig szereted a selymes krémleveseket, akkor most jól figyelj!

Tavasszal jólesnek az üde, friss levesek, az egyik legnagyobb kedvenc medvehagymából készül. Az enyhén fokhagymás zamatú leves a krumplitól és a répától lesz tartalmasabb, tálalásnál pedig szórd meg krutonnal vagy friss medvehagymával, de még főtt tojással is kínálhatod.

Joghurtos medvehagyma-krémleves

jmlct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 3 darab burgonya
  • 1 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított és feldarabolt medvehagymát és fokhagymát kevés olajon futtassuk meg, utána adjuk hozzá a közepes méretűre feldarabolt krumplit és répákat. Körülbelül 4-5 perc után öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket.

A levest fűszerezzük sóval és borssal.

A joghurtot és az étkezési keményítőt keverjük csomómentesre, a leves forró főzővizéből 1-2 merőkanállal szedjünk hozzá.

Amikor a répák és a krumpli megpuhult, botmixerrel turmixoljuk a levest selymes állagúra, majd keverjük hozzá a joghurtos keveréket, 1-2 percig (forrásig) főzzük még a levest.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük