Krémes, házi joghurtos fagyi mézzel: könnyed, habos finomság

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legcsodálatosabban krémes fagylaltok főzött krémmel, tojással és tejszínnel készülnek, ezeknek az elkészítése viszont nagyon gyakran igencsak fáradságos dolog, hosszasan és gondos odafigyeléssel kell őket kevergetni, amire nincs mindig időnk.

A mi környékünkön sajnos egyáltalán nincs jó fagyizó, márpedig nyáron a fagylalt gyereknek és felnőttnek is alapvető szükséglete. Ha csak túlédesített, felpumpált és agyonszínezett fagyi van a közelben, sokkal, de sokkal jobban megéri otthon készíteni, mert nem csak ezerszer olcsóbb, de sokkal finomabb is lesz.

Habtejszín és görög joghurt találkozása

A frozen joghurtoknál egy fokkal nehezebb, de még mindig könnyű tejszínes joghurtfagyi a tökéletes átmenet a legegyszerűbb és a bonyolultabb receptek között. A habtejszín és a sűrű görög joghurt zsírtartalma biztosítja a krémes állagot, a méztől pedig nem szimplán édes lesz, hanem határozott karaktert is kap, ráadásul a méz és a joghurt nagyon-nagyon jól működnek együtt. 

Ha nincsen fagylaltgépünk

A fagylaltgép nagyon jó befektetés nyáron, egyszerre egy litert is el lehet vele készíteni, amit aztán hetekig ehetünk és máris jöhet a következő adag. Akinek viszont nincs ilyen masinája, simán elkészítheti egy botmixer segítségével is: egy a turmixolást jól tűrő, magas falú dobozban kell betenni a mélyhűtőbe a fagyi alapot, majd körülbelül félóránként átturmixolni, így nem szilánkosra, hanem krémesre fog fagyni a krém. 

Mézes-tejszínes joghurtfagyi

joghurt-fagylalt - 1

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 300 gramm sűrű görög joghurt
  • 300 gramm zsíros tejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt, a joghurtot, a citromlevet és a mézet nagyon alaposan elkeverjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Amikor már nagyon hideg, akkor tesszük a fagylaltgépbe. Ha nincs fagyigépünk, akkor rögtön összekeverés után mehet a fagyasztóba, ahonnan körülbelül félóránként előkapva kell átturmixolni a keveréket, míg teljesen át nem fagy.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük