Joghurtos pácba forgatott csirkecomb: a hús vajpuhára sül

jcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A joghurtos pácnak köszönhetően a hús olyan omlósra sül, hogy könnyedén leválik a csontról.

A sült csirkecomb igazi kényelmi étel, hisz csak sütőbe tolod, a többit pedig végzi a masina. A sült egyszerű, mégsem unalmas, hisz rengeteg variációban próbálhatod ki. Tökéletes egyszerű só, bors, fokhagyma hármassal pirosra sütve, de tejszínnel vagy töltve is mennyei.

A combokat érdemes pácolva is elkészítened. Este dobd össze a pácot, tedd bele a húst, másnap csak süsd meg. A joghurtos pácba kedvedre tehetsz ízesítőket, ha szeretnéd, mehet bele chilipehely, vagy adj mediterrán zamatot a joghurtnak oregánóval és kakukkfűvel. Az elkészült sült mellé kínálj krumplit és salátát.

Joghurtos pácban sült csirkecomb

jcsct

Hozzávalók 8 személyre

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 3 dl görög joghurt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsuk meg.

A joghurtot öntsük keverőtálba, adjuk hozzá az olajat és a fűszereket.

A combokat tegyük a joghurtos pácba, fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap a combokat fektessük tepsire, fedjük le alufóliával, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre. Az alufólia eltávolítása után toljuk vissza a sütőbe a húst, és süssük addig, amíg szép színt kap (10-20 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük