Joghurtos padlizsánsaláta húsok mellé: jól behűtve a legfinomabb

pscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyári étkezések a salátáktól színesek, a forró napokon különösen jólesnek a hideg, joghurttal egybekevert finomságok.

Akár grillrácson, akár a jó öreg konyhai sütőben sül a hús, mellé izgalmas köret és saláta dukál. A joghurtos, fűszeres saláták remekül illenek a sültek mellé, de jól behűtve kínáld őket, így az ízek összeérnek és a melegben valóságos felüdülés lesz a végeredmény. A finom saláta nem csak hús mellé esik jól, grillezett zöldséggel fogyasztva is tökéletes, esetleg pirítóssal, de magában is jóízűen el lehet falatozni.

A sült padlizsánt kockákra vágva is egybe lehet forgatni a joghurttal, de kicsit pépesebb állagúra törve is szuper benne. Ha még több izgalmat szeretnél a hideg salátába rejteni, akkor 2-3 marék pirított fenyőmagot is forgass bele.

Joghurtos padlizsánsaláta

psct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 deciliter görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab citrom leve
  • 1 teáskanál koriander
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, tetszőlegesen felkockázott padlizsánt forró olajon pirítsuk körbe (8-12 perc), majd hagyjuk kihűlni.

A joghurtba keverjük bele a zúzott fokhagymát, citromlevet, koriandert, sót és borsot, utoljára pedig a kihűlt padlizsánt forgassuk a keverékbe. Fedjük le és fogyasztásig tároljuk hűtőben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük