Görög joghurtos tonhalsaláta: nem kell majonéz a krémességhez

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vannak olyan saláták - ezeket én csak sunyi salátáknak hívom -, amelyeknek hiába ez a nevük, szinte több kalóriát tartalmaznak, mint néhány főétel.

Az egyik ilyen a tonhalsaláta, ami a legtöbb helyen majonézes tonhalkrémet takar némi zöldséggel körítve. Valójában ezek nem is saláták, inkább szendvicskrémek, de mindegy is az elnevezés, csak ne áltassuk azzal magunkat, hogy így kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. 

Persze úgy is lehetne készíteni, hogy a zöldségek mellé tesszük a tonhaldarabokat, de ez akármennyire is egészséges, én inkább a szaftos krémet preferálom. A majonézt kellene csak kiváltani valamivel, és akkor máris teljesül a kevés kalória, mégis szeretem íz.

A majonéz kiváltása

A gyerekeim például majonéz helyett tejfölt esznek mindenhez, de ezt valahogy nem tudom elképzelni a tonhalhoz. Kipróbáltam görög joghurttal, úgy viszont nagyon kellemes, frissítő, nyári ízt kaptam, akár mártogatósnak is tökéletes. 

Tonhalsaláta görög joghurttal

tonhalsalika2

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 darab tonhalkonzerv
  • 2 deciliter görög joghurt
  • 0.5 fej fejes saláta
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalkonzervet csepegtessük le, és egy tálban keverjük össze a joghurttal, a citromlével, a mustárral és az olívaolajjal. Aszerint, hogy mennyi joghurtot keverünk hozzá, lehet krémesebb vagy szárazabb. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, majd tegyük rá a krémet. Frissen fogyasszuk.

 Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük