Joghurtos uborkasaláta pillanatok alatt: sültek mellé tökéletes

joghurtos-uborkasalata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A joghurtos, fokhagymás uborkasaláta ízben felveszi a versenyt a tzatzikival, húsok mellől kihagyhatatlan.

Az uborkából isteni salátákat lehet készíteni, jólesik ecetesen, tejfölösen vagy épp joghurttal keverve. Mindegy is, melyiket próbálod ki, arra figyelj, hogy jó hidegen kínáld.

Az én családomban az uborkasaláta óriási kedvenc. Húsos ételek mellé szinte mindig elkészítem, olykor pedig szendvics vagy sonkatekercs mellé kínálom. Hogy egy kis izgalmat csempésszek bele, julienne-re vágva dobtam a salátástálba az uborkát, ha pedig ízben is merészebb szeretnél lenni, akkor finomra vágott chili- és kápia paprika is kerülhet bele. Én most csak chilit használtam és vöröshagymát, utóbbi lila hagymára is lecserélhető.

Joghurtos uborkasaláta

joghurtos-uborkasalata2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab kígyóuborka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 darab chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 280 g joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított uborkát szeleteljük fel vékonyra, vagy vágjuk fel julienne-re.

A megtisztított hagymát és chilipaprikát vágjuk finomra.

Az uborkát tegyük salátástálba, adjuk hozzá a hagymát, chilit, zúzott fokhagymát, sót, borsot és a joghurtot.

A salátát fedjük le, tegyük hűtőbe, és hidegen kínáljuk. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük