Krémes juhtúróval töltött gombafejek - Fehérjedús fogás egyszerűen

töltött gomba cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Laktató és mégis könnyed fogás készíthető gombából pillanatok alatt, csak meg kell tölteni juhtúróval, majd sütőben megsütni.

A gomba fehérjedús és laktató étel, amelyből raguk, pörköltek, szószok készülhetnek. Húsok mellé is kiváló, akár tejszínes mártásként, akár csak egy kis hagymán megdinsztelve. Ha nem kívánod a húst, akkor a tejszínes gombamártást tésztára vagy krumplinudlira, avagy gnocchira is teheted.

A gomba egyébként is gazdag fehérjében, így húsmentes napokon is kiváló. Ha még könnyedebb fogásra vágysz, töltsd meg a gombafejeket. Erre a célra a csiperke a legalkalmasabb, abból is a nagyobb kalapú, ami grillezve is nagyon finom lesz. Remekül passzol hozzá a juhtúró, amit még sózni sem kell, hiszen önmagában is elég sós. 

Juhtúróval töltött gomba

töltött gomba recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 8 fej gomba (csiperke)
  • 200 gramm juhtúró
  • 1 fej lilahagyma (kicsi)
  • 60 gramm sajt (reszelt)
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombák szárait tördeljük ki, mossuk meg a kalapokkal együtt. A kalapokat hámozzuk meg, a szárak végét vágjuk le. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk egészen apróra. A szárakat is vágjuk apróra, majd keverjük össze a lilahagymával.

Egy serpenyőben hevítsünk egy evőkanál olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát és az összevágott gombaszárat. 

A petrezselymet vágjuk egészen apróra. A juhtúrót tegyük egy tálba, borsozzuk, tegyük hozzá az összevágott petrezselymet, majd adjuk hozzá a hagymás gombát és jól keverjük össze. A krémet töltsük a kalapokba. Szórjuk meg reszelt sajttal.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Tegyük a gombát sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 30 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük