Egyszerű, kevert kakaós sütemény: lédús körte és fahéj teszi felejthetetlenné
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
A körte az almához hasonlóan nagyon egészséges és finom, mivel lédús, sütemények tésztájába bátran bele lehet keverni.
A körte népszerűsége eltörpül az alma mellett, pedig sokoldalúan felhasználható, egészséges gyümölcs, amelyből még süteményt is lehet készíteni. Elég csak egy egyszerű kevert tésztát bekeverni, amibe belekerül a gyümölcs, a sütőben pedig szépen egybesülnek majd az ízek.
Az édes, zamatos gyümölcsből készült sütiket érdemes kiegészíteni plusz ízzel, a körtéhez remekül passzol a fahéj, amely ebben a kakaós kevert finomságban is helyet kap. Fahéj helyett olvasztott csoki is kerülhet a masszába, olvasztott vaj helyett pedig olajat is lehet használni.
Kakaós-körtés sütemény
Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab körte
- 280 gramm barna cukor
- 200 gramm olvasztott vaj
- 4 darab tojás
- 80 gramm liszt
- 50 gramm kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- porcukor a tálalásnál
Elkészítés:
Az olvasztott vajat öntsük keverőtálba, keverjük el benne a barna cukrot, majd a tojást is egyenként adagoljuk.
A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, forgassuk egybe a kakaóval, fahéjjal és a sütőporral, majd a tojásos keverékkel is keverjük alaposan össze. A megmosott körtét vágjuk közepes kockákra, forgassuk a masszába, majd öntsük közepes méretű formába. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, 40-50 percig, tűpróbáig süssük, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Getty Images