Isteni, csokis-mogyorós piskótatekercs – A töltelék mogyoróvajtól selymes

kakaós piskótatekercs mogyoróval cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ez a piskótatekercs, amelynek a tésztájában és a krémjében is kakaó van.

Ha megvan a trükkje, akkor a piskótatekercs elkészítése nagyon egyszerű. A trükk csak annyi - persze a puha piskóta elkészítésén túl -, hogy még melegen kell feltekerni, hogy ne törjön meg. A klasszikus nagy kedvenc a baracklekváros, de igazából bármit bele lehet tölteni az alapba.

Ha kicsit különlegesebbé varázsolod ezt a süteményt, a két ünnep között meglepheted vele a családot - a tésztájába kerüljön kakaó, a töltelék pedig csokis-mogyoróvajasan isteni lesz.

Kakaós piskótatekercs mogyoróval

kakaós piskótatekercs mogyoróval recept

Hozzávalók 6 adaghoz

Piskóta

  • 130 gramm liszt
  • 120 gramm cukor
  • 6 darab tojás
  • 20 gramm cukrozatlan kakaópor

Krém

  • 200 gramm mogyoróvaj
  • 250 milliliter tejszín
  • 100 gramm porcukor
  • 100 gramm csokoládé (mogyorós)
  • 50 gramm vaj
  • tört mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a tojássárgáját is. A lisztet és a kakaóport szitáljuk át, majd forgassuk a tojásos keverékhez.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd óvatosan öntsük bele a tésztát. Süssük 25 percig. Még melegen tekerjük fel, így hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a krémet. A csokit törjük apróra. A tejszínt közepes lángon melegítsük fel a cukorral, majd vegyük le a tűzhelyről. Adjuk hozzá a vajat és a csokit. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a mogyoróvajat. 

Ha kihűlt a piskóta, tekerjük ki, kenjük meg a krémmel. Aki szeretne, szórjon rá ízlés szerint apróra vágott mogyorót is. Tekerjük fel, majd tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük