Kakaós piskótatekercs túrókrémmel töltve: fényes csokimáz vonja be

kptcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A látszat ne tévesszen meg, a mutatós piskótatekercset gyerekjáték elkészíteni, mutatjuk, hogyan!

Először mindig az alapokat kell elsajátítani, ha sütésről van szó, utána viszont már elmerülhetsz az édességek végtelen birodalmában. Kezdésnek jöhet a piskóta, amelyet izgalmas variációkban készíthetsz el.

Az egyik nagy kedvenc, a mutatós sütirolád alapja is piskótalap - bár a tekercs első ránézésre nehéznek tűnhet, valójában nagyon egyszerű az elkészítése, a lényeg, hogy tökéletes tésztát süss. Ebben az esetben különösen fontos, hogy ne süsd túl a piskótát, mert akkor nem lehet majd szépen feltekerni. Miután a tészta megsült, várj 1-2 percet, majd még melegen göngyöld fel, úgy nem fog megtörni a tekercs.

A kakaós piskótában a fehér színű töltelék mutat a legjobban, lehet az tejszínes, vaníliás, túrós vagy kevert. Ebbe a változatba vaníliapuding és túró kerül. Mivel utóbbihoz jól illenek a gyümölcsök, ha szeretnéd, bogyós finomságokkal is feldobhatod. A rolád csokimázzal borítva nagyon csábító, de bevonat nélkül is kínálhatod a gusztusos sütitekercset.

Kakaós, túrós piskótatekercs

kptct

Hozzávalók 12 szelethez

Piskóta:

  • 8 dekagramm finomliszt
  • 2 dekagramm cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 8 dekagramm cukor
  • 4 darab tojás

Töltelék:

  • 2 deciliter tej
  • 5 dekagramm cukor
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dekagramm vaj
  • 15 dekagramm túró
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor (7 g)

Bevonat:

  • 10 dekagramm ét- vagy tejcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk egybe a sütőporral és a kakaóval.

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd a sárgáját is keverjük hozzá, utána pedig a kakaós liszttel forgassuk egybe.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (30x30 cm-es), 170 fokosra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük meg.

A megsült piskótát még melegen tekerjük fel.

Töltelék:

A tejet (1,5 deciliter) forrásig hevítsük a cukorral.

A maradék tejet a vaníliás pudingporral keverjük egybe, majd adjuk a felforralt tejhez, sűrítsük be, majd húzzuk le a tűzről, várjuk meg, míg kihűl.

A kihűlt krémhez adjuk hozzá a vajat, túrót, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.

A kihűlt piskótát terítsük ki, távolítsuk el a sütőpapírt, majd kenjük meg a krémmel, szorosan tekerjük fel, tegyük a hűtőbe dermedni.

Bevonat:

A csokit daraboljuk fel és vízgőz felett olvasszuk meg.

A tekercset vegyük ki a hűtőből, csorgassuk rá a csokit, majd tálalásig tegyük a hűtőbe a piskótaroládot.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük