Káposztaágyon sült kolbász sörrel felöntve: így lesz tökéletes a németek nagy kedvence

skcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerűen készül a tartalmas fogás, kínálj hozzá friss kenyeret, de egy korsó sör is jól csúszik mellé.

Káposzta és kolbász, a németek két nagy kedvence, persze nem csak ők, a magyarok is szeretik ezt a két alapanyagot, melyek együtt remek párost alkotnak.

Ha szereted a sült kolbászt, akkor feltétlen próbáld ki savanyúkáposzta-ágyon sütve, úgy sokkal izgalmasabb és laktatóbb, hisz köret is kerül mellé. Ha vállalkozókedvű vagy, hurkával is kipróbálhatod a receptet.

Tipp

A sütési idő felénél fordítsd meg a kolbászt, ilyenkor kicsit át is mozgathatod a káposztát. Ha túl száraznak érzed, pluszban önts alá 1-2 dl vizet vagy sört. Ha félsz, hogy a kolbász durrogni fog sütés közben, akkor a sütőpapírt hagyd végig rajta, így elkerülheted, hogy a sütődet órákig kelljen suvickolnod.

Nem csak kolbászt, húst is süthetsz savanyúkáposzta-ágyon, próbáld ki oldalassal is!

Káposztaágyon sült kolbász

skct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 1 kg savanyú káposzta
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csipet kömény (opcionális)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 darab sütni való kolbász
  • 4 dl sör
  • 2 evőkanál zsír
Recept idők

Elkészítés:

A savanyú káposztát mossuk át, nyomkodjuk ki belőle a folyadékot és tegyük keverőtálba, ízesítsük sóval, borssal, köménnyel, a finomra vágott hagymát is keverjük hozzá.

A tepsit kenjük ki zsírral, a káposztát helyezzük bele.

A káposzta tetejére pakoljuk rá a kolbászokat. A kolbászokat éles késsel néhány helyen szurkáljuk meg, majd öntsük rá a sört. A tepsit fedjük le sütőpapírral, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-40 percre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a kolbászt, utána sütőpapír nélkül süssük tovább az ételt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük