Kapros, serpenyőben sült lazac: pillanatok alatt elkészül a nyári fogás

klcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A könnyű, ízletes fogást a diétádba is beillesztheted, ebédre vagy vacsorára bűntudat nélkül elfogyaszthatod.

A lazac az egyik legnépszerűbb halfajta, ami nem is csoda, hisz amellett, hogy nagyon finom, egészséges is. A lazac kalóriatartalma alacsony, fehérjében bővelkedik, kiváló forrása az omega-3 zsírsavnak.

A lazacot sokféleképpen elkészítheted, ízletes nyersen, párolva vagy serpenyőben sütve, de grillezve és sütőbe tolva is ki lehet próbálni. Főzés során óvatosan bánj a hallal, mivel a húsa könnyen szétesik, ezért alacsony láng felett készítsd és tartsd be a receptben írt időt.

A halat a bőre nélkül is elkészítheted, csak akkor hagyd rajta, ha alaszkai vadlazachoz van szerencséd, mivel a halfarmokon tenyésztett bőrében szennyező anyagok lehetnek. A lazac bőre magába szívja a káros anyagokat, ezért különösen fontos, hogy honnan származik.

Kapros lazac

klct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg lazacfilé
  • kevés olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

A halat vágjuk 4 egyforma darabra, majd enyhén olajozott, forró serpenyőben, bőrrel lefelé süssük 3-4 percig. Utána fordítsuk meg és süssük 8-10 percig, miközben fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és finomra aprított kaporral.

Az elkészült lazacot kínáljuk spárgával vagy valamilyen párolt zöldséggel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük