Majonézes krumplisaláta sok hagymával, behűtve: így szeretjük a legjobban
A karácsonyi sültek mellé remekül passzol a sok hagymával készült majonézes krumplisaláta.
A tahini a keleti gasztronómia egyik alapkelléke, egy szuper krémes és ízes kence, amit pirított szezámmag pürésítésével készítenek. Otthon is könnyedén összedobhatod, és felhasználhatod hummuszhoz, padlizsánkrémhez, zöldséges és húsos ételek ízesítéséhez, vagy épp tésztaszósz alapanyagaként is.
A krémes saláta másik fontos hozzávalója a mustár, és ha teheted, akkor használd a receptben előírt verzióját, hiszen az egész mustármagok extra élményt nyújtanak. Köretként és egytálételként is megállja a helyét ez a saláta, kaporral fűszerezve feledhetetlen lesz az összhatás!
A krumplikat mossuk meg, tegyük egy nagyobb edénybe, és öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi őket. Egy teáskanálnyi sóval, fedő alatt főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
Az öntethez keverjük össze a tahinit, a joghurtot, a kétféle mustárt, az összepréselt fokhagymát, a citrom levét és héját, a sót és a borsot. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
Hámozzuk meg a krumplikat, és daraboljuk fel közepes kockákra. Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott lila hagymát, az apróra vágott kaprot, és alaposan forgassuk össze az öntettel, hogy mindenhol befedje őket.
Tipp: ha nem találsz natúr kókuszjoghurtot, kókusz- vagy más sűrű főzőkrémet is használhatsz, és adj 1-2 teáskanállal több citromlevet az öntethez, hogy pótold a joghurt fanyarabb ízét.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu