Krémes krumplisaláta majonéz nélkül: kaporral, mustárral ízesítsd

Krumplisalata-kaporral-mustarral-cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Épp olyan krémes, mint a klasszikus krumplisaláta, azonban sokkal jobban jársz vele, hiszen a majonéz elkészítésével sem kell bajlódnod.

A tahini a keleti gasztronómia egyik alapkelléke, egy szuper krémes és ízes kence, amit pirított szezámmag pürésítésével készítenek. Otthon is könnyedén összedobhatod, és felhasználhatod hummuszhoz, padlizsánkrémhez, zöldséges és húsos ételek ízesítéséhez, vagy épp tésztaszósz alapanyagaként is.

A krémes saláta másik fontos hozzávalója a mustár, és ha teheted, akkor használd a receptben előírt verzióját, hiszen az egész mustármagok extra élményt nyújtanak. Köretként és egytálételként is megállja a helyét ez a saláta, kaporral fűszerezve feledhetetlen lesz az összhatás!

Kapros-mustáros krumplisaláta

Krumlisalata-kaporral-mustarral

Hozzávalók 4 személyre

  • 700 g krumpli
  • 2 ek tahini
  • 120 g kókuszjoghurt
  • 2 tk dijoni mustár (egész magos)
  • 2 tk mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek friss citromlé
  • 2 tk citromhéj
  • 1 tk
  • bors ízlés szerint
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 csokor friss kapor apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat mossuk meg, tegyük egy nagyobb edénybe, és öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi őket. Egy teáskanálnyi sóval, fedő alatt főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.

Az öntethez keverjük össze a tahinit, a joghurtot, a kétféle mustárt, az összepréselt fokhagymát, a citrom levét és héját, a sót és a borsot. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet. 

Hámozzuk meg a krumplikat, és daraboljuk fel közepes kockákra. Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott lila hagymát, az apróra vágott kaprot, és alaposan forgassuk össze az öntettel, hogy mindenhol befedje őket. 

Tipp: ha nem találsz natúr kókuszjoghurtot, kókusz- vagy más sűrű főzőkrémet is használhatsz, és adj 1-2 teáskanállal több citromlevet az öntethez, hogy pótold a joghurt fanyarabb ízét.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük