Isteni karamellás latte: már korán reggel ünnepi hangulatba hoz

karamelláslatte2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A karamellszósz nem csak a süteményeket dobja fel, egy egyszerű kávét is édes desszertté varázsol.

Egy pluszalapanyag hozzáadásával a legegyszerűbb kávéból is csodás ital születik. A karamell – jelen esetben a karamellszósz – édesebbé teszi a feketét, és az ízét is a köbre emeli. 

A karamellszószhoz itt találsz egy szuper receptet, érdemes házilag készíteni, a maradékot hűtőben tárolhatod és máshoz is felhasználhatod. A házi karamellt tejjel és tejszínnel kell összemelegíteni, akár habosítani, majd a kávéhoz adni – az eredmény egy nagyon krémes, édes, forró ital, napindítónak is tökéletes, de ebéd utáni desszertként is megállja a helyét.

A kávét díszítheted tejszínhabbal, a megmaradt karamellszósszal, de akár félbevágott vajkaramellával is.

Karamellás latte

karamelláslatte

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 100 milliliter tej
  • 1 evőkanál karamellszósz
  • ízlés szerint cukor
  • 1 evőkanál tejszín
  • 100 milliliter frissen főtt kávé
  • tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

A tejet, a karamellszószt és a tejszínt melegítsük össze egy kis lábasban. Folyamatosan kevergessük, míg gyöngyözni nem kezd, majd kapcsoljuk le alatta a lángot. Ha szeretnénk, habverővel is keverhetünk rajta párat, hogy picit habosabb legyen a karamellás tej.

Főzzünk le egy kávét. Öntsük egy bögrébe, majd csurgassuk rá a karamellás tejet. Keverjük össze, ízlés szerint cukorral édesítsük. Tejszínhabbal megkoronázva, karamelldarabokkal vagy karamellszósszal nyakon öntve kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük