Édes banánkarikák karamellel bevonva – Mindenféle desszertet feldob

karamellizáltbanán2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha rád jön a nassolási vágy, próbáld ki ezt a karamellizált banánt, mennyei lesz, zabkását, de gofrit is megkoronázhatsz vele.

Ha rád jön a nassolhatnék, akkor is érdemes annyira türelmesnek lenned, hogy házilag készítesz valami finomságot. Ha sósra vágysz, akkor próbáld ki a zöldségchipset, amelyet bármilyen zöldségből megsüthetsz.

Gyümölcsből is készíthetsz ropogtatnivalót, a legnépszerűbb alapanyag az alma, amelyhez szuperül illik a fahéj. Ha kicsit kalóriadúsabb változatot szeretnél, akkor válaszd a banánt, amely szintén nagyon jó nassolnivalónak. Ha nem ragaszkodsz a ropogós változathoz, borítsd be cukros-fahéjas mázzal, serpenyőben pillanatok alatt elkészül a karamellizált banán, feltétnek is tökéletes.

Karamellizált banánkarikák

karamellizáltbanán

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 darab banán (ne legyen túlérett)
  • 2.5 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat karikázzuk fel. Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd tegyük bele a vajat és a banánkarikákat. 

Egy tálban keverjük össze a porcukrot és a fahéjat. Szórjuk rá a banánkarikákra, és addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül rajta a cukros réteg. Vegyük le a tűzről, és locsoljuk meg a vaníliakivonattal. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük