Barna cukorral karamellizált csirkecomb: fényes máz vonja be a húst

karammelizáltcsirkecomb2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minimális vele a tényleges munka, és nagyon ízletes fogást tehetsz az asztalra, ha elkészíted ezt a combot.

Ha szereted az édes-savanyú ízeket, imádni fogod ezt a csirkecombot, barna cukros-szójaszószos máz borítja be, nagyon különleges lesz. A szósz karamellizálódik a sütőben, ahogy sűrűsödik, úgy koncentrálódik az íze, a végére ragacsos, ízletes máz lesz belőle.

A recept nem csak combbal működik, mellét is használhatsz, illetve combfilét, ezeknek kevesebb idő is elég lesz. Ha bőrös húsrésszel dolgozol, mindenképp pirítsd le serpenyőben, mielőtt a sütőbe tolod, hogy ropogós, aranybarna legyen a bőre.

Hogy szaftos legyen a hús, sütés közben locsolgasd a szósszal, így az szépen rásül a külsejére.

Karamellizált csirkecomb

karamellizalt-csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkecomb (felső)
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 100 g barna cukor
  • 120 ml szójaszósz
  • 2 ek fehérborecet vagy almaborecet
  • 0.5 tk gyömbér (őrölt)
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szükséges. Kenjük le mindkét oldalukat olajjal, sózzuk, borsozzuk. 

Forrósítsunk fel egy sütőbe is betehető serpenyőt, majd tegyük bele a combokat a bőrös felükkel lefelé. Pirítsuk őket 4-5 percig, míg a bőrük aranybarna, ropogós nem lesz. 

Közben a szószt keverjük ki, vagyis keverjük össze a szójaszószt, a barna cukrot, az ecetet, a gyömbért és a zúzott fokhagymát.

Fordítsuk meg a combokat, majd öntsük alájuk a szószt. Toljuk a sütőbe 30-40 percre. A sütési idő alatt legalább háromszor locsoljuk meg a szósszal. Akkor készült el, amikor a hús puha, a szósz pedig besűrűsödött, szépen bevonja a combokat.

Rizzsel tálaljuk, locsoljuk meg a szósszal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük