Mennyei, málnás kevert sütemény: pillekönnyű a kefires tészta

kmscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A vitaminokban gazdag, kalóriaszegény málna a nyár egyik nagy kedvence, a gyümölcsöt jólesik behűtve magában fogyasztani, de süteményekbe csempészve is isteni.

A málna dúskál C-, B- és K-vitaminban, valamint értékes ásványi anyagokat is tartalmaz. Szezonja rövid, júniustól őszig terem, érdemes kiélvezni ezt a rövid időszakot, de természetesen a kamra polcát is feltöltheted szörppel vagy lekvárral.

A piros gyümölcs sérülékeny, könnyen törik, vásárlásnál kerüld az ilyen szemeket: ha dobozosat veszel, mindig vizsgáld meg az alját, nehogy penészes darabok bújjanak meg benne. A málnát vásárlás után rögtön tedd hűtőbe, 2-3 napon belül használd fel. A gyümölcs jól érvényesül piskótában vagy kevert tésztákban, a muffintól kezdve a tortákig, izgalmas és mutatós süteményekbe kerülhet.

Kefires, málnás sütemény

kmsct

Hozzávalók 6 személyre

  • 10 dekagramm finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dekagramm porcukor
  • 4 darab tojás
  • 1 deciliter kefir
  • 1 darab citrom
  • 20 dekagramm málna
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A málnát mossuk meg.

A lisztet és a sütőport keverjük egybe.

A tojásokat és a porcukrot verjük fehéredésig, utána forgassuk hozzá a lisztes sütőport, a kefirt, a citrom reszelt héját és levét, végül pedig a málnát is adjuk a masszához.

A keveréket simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (26 centiméter átmérőjű), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük a tésztát).

A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük