Kefires pufi palacsinta vajon sütve: a tésztája könnyű és nagyon puha

ppcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kefirrel készült palacsintát érdemes dupla adagban gyártani, mert ha esetleg marad, könnyedén lefagyaszthatod, kiengedve is ugyanolyan finom.

A kefir egészséges és finom alapanyag, magában is érdemes fogyasztani, és persze sütés és főzés során is bátran használható, csodát tesz az ételekkel.

A palacsinta sokféle változatban hódít, mi hagyományosan, vékonyan, valamilyen édes töltelékkel megkenve szeretjük, míg az amerikaiak a pufi palacsintáért őrülnek meg, melyben az a legjobb, hogy édesen és sósan is nagyon finom. A duci palacsinta kiváló desszert, de reggeli formájában is az asztalra kerülhet. Az egyik legnépszerűbb változata, amikor tükörtojás és bacon kerül mellé, de édes gyümölcssziruppal vagy friss gyümölcsökkel is kipróbálhatod.

Jégre vele!

A puha palacsinta nagy erénye, hogy a teljesen kihűlt tésztát gyerekjáték lefagyasztani, majd amikor megkívánja az ember, csak ki kell kapni a fagyóból, és kenyérpirítóban vagy mikróban felmelegíteni. A fagyasztás egyszerűen történik, a kihűlt palacsintákat helyezd tálcára, majd 2-3 órára rakd mélyhűtőbe, utána a megdermedt finomságot pakold dobozba vagy zacskóba, címkézd fel, 2-3 hónapig a rendelkezésedre áll.

Kefires pufi palacsinta

ppct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 bögre finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 300 g kefir
  • tej szükség szerint (opcionális)
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba és forgassuk egybe a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a cukorral.

Egy másik keverőtálba üssük bele a tojásokat, keverjük össze, majd a kefirt is adjuk hozzá.

A száraz és a nedves alapanyagokat dolgozzuk egybe, ha nem elég palacsintaszerű a massza állaga, akkor néhány evőkanál tejjel javítsunk rajta.

Forró, vajjal kikent serpenyőben süssük mindkét oldalán aranybarnára a palacsintát.

A kisült palacsintákat kínáljuk ízlés szerint gyümölccsel, juharsziruppal vagy tükörtojással.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük