Serpenyőben sült kelbimbó ropogós baconnel – Mennyei köret krumpli helyett

kelbaconcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tökéletes köret, amely mindössze 3 alapanyagból készül. A kelbimbó és a bacon találkozása a lehető legjobb dolog, ami a zöldséggel történhet, remekül illenek egymáshoz.

Nagyon szeretem a kelbimbót, bár sajnos ezzel majdnem egyedül vagyok, legalábbis ha körbenézek, az ismerőseim között szép számmal találok olyanokat, akik ellenségként tekintenek az egészséges csemegére. Sokszor szoktam mondani, a kelbimbót könnyű elrontani, elég csak túlfőzni és máris kesernyés lesz. Érdemes azonban kipróbálni új recepteket, amelyekben ez a csodálatos zöldség tökéletes ízvilágú és állagú lesz.

Tepsis és serpenyős változat

Az egyik kedvenc kelbimbós köretem serpenyőben készül, lent el is olvashatjátok majd a menetét. Előfordul azonban, hogy serpenyő helyett tepsit veszek elő, csak a bacont pirítom ropogósra, a zöldséget félbevágom, majd alapos sózás és borsozás után a tepsibe tolom, végül összekeverem a baconnel. Tökéletes.

A serpenyős változatban a bacon és a kelbimbó együtt készül, de mielőtt a zöldség is az edénybe kerül, forrásban lévő vízbe teszem 2 perce. Fontos, hogy nagyon figyeljünk az időre, ne legyen tovább a zöldség a vízben, mert akkor nem lesz az igazi.

Ezt a gyors és fantasztikus receptet érdemes ünnepnapokon is elkészíteni, akkor a hangulat kedvéért durvára vágott dió és egy kis citromlé kerülhet rá. Fantasztikus lesz. A baconös kelbimbónak nincs olyan ember, aki ellenáll - ha szeretnétek, pancettával is elkészíthetitek.

Kelbimbó baconnel

kelbacct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm kelbimbó
  • 6 szelet bacon
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat mossuk meg, majd forrásban lévő vízben főzzük 2 percig.

A szalonnát vágjuk kockákra, pirítsuk zsírjára, majd adjuk hozzá a zöldséget. Fűszerezzük sóval és borssal, alaposan forgassuk egybe, 4-5 perc után el is készült a köret.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük