Illatos, puha medvehagymás pogácsa túróval: kelesztés nélkül készül

mocover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szép pirosra sütött pogácsa tésztája puha és elképesztően finom a medvehagymának köszönhetően.

Itt a tavasz, virágzik a medvehagyma, de a szezonja gyorsan elillan, ezért érdemes addig használni, gazdagítani vele az ételeket, amíg lehetőség van rá. A fokhagyma ízű leveleket izgalmasan lehet felhasználni, készülhet belőlük rizottó, krémleves vagy sós nassolnivaló, akár pogácsa.

A medvehagymás pogácsa nagyon egyszerűen készül, nem kell keleszteni, csak egybe kell gyúrni az alapanyagokat, majd rögtön utána kezdődhet a nyújtás, szaggatás és a sütés. A tészta puhaságáról kevés tejföl és túró gondoskodik, de amitől igazán szenzációs lesz, az a medvehagyma. A tésztát nem kell pihentetni, de előző este is össze lehet készíteni, hűtőben, jól lefedve nyugodtan lehet tárolni.

Medvehagymás pogácsa

mpct

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 1 csokor medvehagyma
  • 25 dekagramm liszt
  • 25 dekagramm tehéntúró
  • 1 teáskanál
  • 25 dekagramm vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, keverjük el benne a sót, morzsoljuk el benne a vajat, majd adjuk hozzá a megtisztított, finomra vágott medvehagymát, túrót, tejfölt és gyúrjunk belőle tésztát.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, a tetejét kés segítségével rácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztát.

A pogácsákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással.

A pogácsákat 180 fokosra előmelegített sütőben 15-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük