Egyszerű tészta kesudiós szósszal: tápláló ebéd percek alatt
Ha már semmi másra nincs időd és energiád, ez a tészta akkor is belefér: könnyű, tápláló és még a húsmentes napokra is tökéletes.
A rohanós napokon nem mindig egyszerű gyors, teljes értékű és tápláló fogásokat készíteni, ezzel a tésztával viszont mindhárom feltételt kipipálhatod. A szószba olyan alapanyagok kerülnek, mint a kesudió, a sörélesztőpehely vagy a fokhagyma, amelyek vitamin- és ásványianyag-tartalmukkal feltöltenek energiával.
Ha pedig a hagyományos tésztát is szívesebben cserélnéd egészségesebb alternatívára, akkor próbáld ki a durum- vagy a teljes kiőrlésű lisztből készült változatokat, esetleg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gluténmentes gabonafélékből (köles, hajdina, rizs) vagy a hüvelyesekből (borsó, csicseriborsó) készülteket.
Kesudiós tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 250 g tetszőleges száraztészta
- 150 g kesudió
- 150 ml zab- vagy más növényi ital
- 2 ek sörélesztőpehely
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
- 2 ek friss citromlé
Elkészítés:
A kesut áztassuk 1 órára forró vízbe.
A tésztát főzzük meg a csomagoláson szereplő leírás szerint, majd szűrjük le.
A megpuhult kesudiót szűrjük le, tegyük aprítógépbe, és az összes többi hozzávalóval együtt pürésítsük homogén állagúra.
Keverjük a tésztához, tetszés szerint friss zöldfűszerrel kínáljuk.
-
2024-03-14 07:32:01
-
2024-01-14 10:16:02
-
2023-12-07 06:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!