Házi kókuszcsók csokis talppal: csupán néhány hozzávalóból készül a finomság

kcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kókuszcsók retró finomság, érdemes dupla adagban gyártani, mert nagyon kapós édesség, és persze az sem elhanyagolandó, hogy egyszerűen és gyorsan készül.

De tényleg, csupán két ponton kell figyelmesnek lenned a készítésnél, és akkor nem lesz gond!

A kókuszos finomság néhány hozzávalóból készül, én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné, szóval gasztroajándéknak is tökéletes, állíts össze egy szép dobozt névnapra vagy szülinap alkalmából, nagy lesz a sikere.

A finomság készítésénél lényeges betartani az arányokat. Én édesen szeretem, ezért szeretek több cukrot a masszába keverni, ám vigyázni kell a cukorral, mert ragadóssá teheti a korongokat, és akkor máris el lehet rontani a desszertet. A receptben a cukormennyiséget 20 grammal kevesebbre veheted, sőt első gyártásnál 60 gramm cukorral próbáld ki, utána eldöntöd, másodjára leszel-e merészebb. A másik sarkalatos pont a sütés. A massza könnyen leég, 10-15 perc bőven elég neki, de mivel minden sütő más, érdemes figyelmesnek lenned. Miután megsült a kókuszos finomság, várd meg, míg teljesen kihűl, utána mártsd csokiba, de csokitalp nélkül is mennyei a régi kedvenc.

Kókuszcsók csokis talppal

kcsct

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 3 darab tojásfehérje
  • 150 g kókuszreszelék
  • 80 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 100 g tej- vagy étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót.

A masszát töltsük habzsákba, majd nyomjunk tetszőleges halmokat sütőpapírral bélelt tepsire.

A kókuszcsókot toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre, addig, amíg aranybarnára sülnek, majd tegyük félre kihűlni.

A csokit daraboljuk fel és vízgőz felett olvasszuk fel.

A kihűlt kókuszcsók talpát mártsuk olvasztott csokiba. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük