Puha, szaftos piskóta kókusszal és ananásszal – Egzotikus édesség egyszerűen

kókuszos ananászos piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egzotikus gyümölcsökkel még a legegyszerűbb piskóta is teljesen más ízvilágot kap.

Egy egészen egyszerű piskóta is lehet különleges, ha nem a megszokott gyümölcsöket tesszük bele. Bár alapvetően az idénygyümölcsök mellett teszem le a voksomat, néha elmehetünk az egzotikumok irányába is.

Érdemes például az ananász és a kókusz ízvilágát megidézni a puha piskótában, teljesen más értelmet nyer így a sütemény. Alkoholmentes piña colada piskótába sütve, tökéletes választás. 

Kókuszos-ananászos piskóta

kókuszos ananászos piskóta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 darab tojás
  • 110 gramm cukor
  • 240 gramm liszt
  • 110 gramm kókuszreszelék
  • 200 milliliter tej
  • 100 gramm vaj
  • 1 doboz ananász (konzerv)
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot. Elektromos habverővel addig verjük, amíg a színe kivilágosodik. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. 

Óvatosan keverjük a masszát, amíg egynemű nem lesz. 

Egy lábasban alacsony lángon melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj elolvadt és krémes állaga lett, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Adjuk a tejes keveréket a liszteshez, óvatósan keverjük össze. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kör alakú sütőformát vajazzunk és lisztezzünk ki vékonyan. 

Az ananász felét kockázzuk fel, a másik felét tegyük félre. Papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet, hogy ne eresszen túl sok levet sütés közben. A felkockázott ananászokat keverjük a tésztába, majd öntsük a tepsibe. Fektessük rá az ananászkarikákat, süssük tűpróbáig, kb. egy órán át.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük