Villámgyors kókuszos kuglóf: isteni finom és ragacsos a tésztája

kókuszos kuglóf cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kókuszos sütemények bármilyen mennyiségben kerülhetnek az asztalomra, főleg, ha jó krémesek.

A kókusz és a kuglóf nemrég tért vissza a háztartásomba, és nagyon előkelő helyet foglalt el magának az édességek között. Pontosabban a kókuszos sütemények tértek vissza, és úgy érzem, maradni is fognak egy ideig.

Most kuglófot sütöttem, ami tényleg pofonegyszerű, viszont utána napokig van mit majszolni a kávé vagy a tea mellé. A kókusz sima reszelék formájában került a tésztába, de mellé kevertem selymes krémsajtot is. Nagyon jó kis párosítás. 

Kókuszos kuglóf

kókuszos kuglóf recept

Hozzávalók 16 adaghoz

  • 220 gramm vaj
  • 220 gramm krémsajt
  • 300 gramm cukor
  • 6 darab tojás
  • 400 gramm liszt
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 200 gramm kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy kuglófformát. 

Egy tálban keverjük össze jó alaposan a vajat és a krémsajtot. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük habosra, közben egyenként üssük hozzá a tojásokat. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket forgassuk össze egy másik tálban, majd adjuk a masszához. Kanalazzuk bele a formába a tésztát. 

70 percig, illetve tűpróbáig süssük, majd hagyjuk kihűlni.

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

Ezt is szeretjük