Kókuszos-mandulás keksz liszt nélkül: rögtön dupla adagban készítsd

manduláskeksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az omlós keksz lisztmentesen, őrölt mandulával készül, ráadásul nagyon gyorsan összedobhatod, pillanatok alatt megsül.

Ha szereted az egyszerű és gyors kekszeket, ezt a receptet is imádni fogod, a kókuszos-mandulás süti isteni finom. Liszt nélkül készül, őrölt mandula az alapja, illetve kókuszreszelék ízesíti. A harmadik főszereplő a vaj, ettől lesz omlós és isteni a keksz.

A recept elronthatatlan, kezdők is bátran elkészíthetik. Ha esetleg nem áll össze a tészta, mert nem volt elég nagy a tojás, száraznak, morzsásnak ítéled, akkor adj hozzá egy kevés vizet. Utána már csak golyókat kell gyúrnod belőle, porcukorba forgatni és mandulával a tetején a sütőbe tolni. A cukros borítást akár el is hagyhatod, ha nem vagy annyira édesszájú. 

Kókuszos-mandulás keksz

manduláskeksz2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 200 gramm mandulaliszt/őrölt mandula
  • 50 gramm kókuszreszelék
  • 70 gramm barna cukor
  • 0.5 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 nagy darab tojás
  • 60 gramm vaj
  • 1 darab biocitrom
  • porcukor (a forgatáshoz)
  • 20 darab mandula
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Egy nagy tálban keverjük össze a mandulalisztet, kókuszreszeléket, cukrot, sütőport és a sót. Ássunk a közepébe egy mélyedést, üssük oda a tojást, öntsük oda az olvasztott vajat és a citrom reszelt héját. Dolgozzuk egybe a tésztát. Ha nem áll össze, adhatunk hozzá egy kis vizet. 

Készítsünk kb. 2 evőkanálnyi golyókat a tésztából, majd hempergessük őket porcukorba. Tegyük őket az előkészített tepsire, hagyjunk köztük 3 centi helyet. Tegyünk mindegyikre egy szem mandulát, nyomjuk bele, hogy a kekszek picit kilapuljanak, kb. 1,5 centisek legyenek.

Toljuk őket a sütőbe kb. 15 percre, félidőnél forgassunk egyet a tepsin. Ha aranybarna a kekszek alja, készen vannak. Ahogy hűlnek, picit még szilárdulnak.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük