Puha köményes-sajtos rúd, amit mindenki imádni fog: a vendégségek sztárja lesz

köményesrúd2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerre ropogós és omlós ez a sajtos rúd, csak szeretni lehet, ráadásul nem nagy ördöngösség az elkészítése sem.

A sütik és a desszertek sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a ropogtatnivalók, pedig a rengeteg édes mellett nagyon jólesik néha valami sós nassolnivaló. Ez a köményes-sajtos rúd isteni finom, a tésztája rengeteg vajjal készül, így nagyon omlós, a különlegessége pedig abban rejlik, hogy feta sajttal kell összedolgozni. 

Valamiért a sós nasikról azt gondoljuk, hogy nehéz elkészíteni őket, pedig ez a sós rúd nem csak gyorsan, nagyon egyszerűen is készül. Nem kell sok időt szánni a formázására sem, csak nyújtsd ki, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval vágd csíkokra, és készen is van. 

Köményes-feta sajtos rúd

köményesrúd

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 220 gramm liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 0.25 tk
  • 120 gramm vaj (hideg)
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 100 gramm feta sajt
  • tojás (a kenéshez)
  • kömény (a szóráshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze. Adjuk hozzá a kockákra vágott hideg vajat, morzsoljuk össze a lisztes keverékkel. Ha kész, adjuk hozzá a tojássárgáját, a tejfölt, morzsoljuk bele a fetát. Dolgozzuk egybe a tésztát. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagságúra. Kenjük le a tetejét tojással (vagy a maradék tojásfehérjével), szórjuk meg köménnyel, majd vágjuk tetszőleges méretű csíkokra.

Tegyük a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk a sütőbe 12-15 percre.

A tepsin hagyjuk őket hűlni picit, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük