Krémes, tejszínes tészta roppanós spárgával: isteni ebéd pillanatok alatt

krémes spárgás tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legegyszerűbb tésztaételt is feldobja a tavasz legizgalmasabb zöldsége, a spárga.

A tavasz egyik leginkább várt, de sajnálatosan rövid ideig kapható zöldsége a spárga, amelyet nem szabad kihagyni a repertoárból. Ha vajon dinszteled, akkor is tökéletes lesz, de szórhatsz rá parmezánt vagy morzsát is.

Ha szereted a salátát, akkor gyönyörű, lédús piros eperrel és balzsamecetes szósszal kombináld. Ízlések és pofonok, de a zöld spárga sokkal ízletesebb, mint a fehér, ráadásul kevesebb macera is van vele. Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, csak néhány trükköt sajátíts el. 

Tésztával is nagyon jól kombinálható, ha szeretnéd kicsit elvenni a karakterét, akkor tejszínnel forgasd össze, és egy kevés citromlevet is csorgass rá. 

Krémes spárgás tészta

krémes spárgás tészta recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 csomag spárga (zöld)
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 milliliter tejszín
  • 500 gramm spagetti
  • 1 darab citrom leve
  • a tetejére parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb edényben forraljunk vizet. A spárgát törjük meg, a fás részét távolítsuk el.

A spárgát dobjuk a vízbe, és 3-4 percig főzzük, majd szedjük ki, és tegyük egy papírtörlőre, hogy a nedvességet felitassa róla. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az összenyomott fokhagymát és a spárgát, majd közepes lángon dinszteljük 3-4 percig. Öntsük rá a tejszínt, és rotyogtassuk alacsony lángon 10 percig. 

Tegyünk fel egy nagyobb fazékban vizet, és amikor forr, bőven sózzuk, és főzzük meg benne a tésztát al dentére a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, majd tegyük egy tálba. A spárgás keverékre facsarjunk citromot, majd forgassuk össze a tésztával. Szórjuk meg parmezán sajttal, és azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük