Krémsajttal töltött gomba sütőben sütve - Ropogós morzsa borítja

krémsajttal töltött gombafejek cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gomba töltve is finom, de érdemes krémes, erőteljesebb ízvilágú sajtokat választani hozzá.

A gomba igen megosztó étel, van, aki imádja, míg más rá sem bír nézni. Nem az a tisztem, hogy megszerettessem mindenkivel, de aki kedveli, annak érdemes sokféleképpen elkészítenie, hiszen a rántott gombán túl is van élet. Ha mégis a bundás verzióra vágysz, akkor ezt a kefires panírban sült verziót próbáld ki.

A gomba nagyon egészséges, többek között tele van fehérjével és ásványi anyagokkal, már csak ezért sem érdemes mellőzni. A gombából krémes tésztaszószt is készíthetsz, de nem szabad elfeledkezni a klasszikusról, a gombapaprikásról sem. 

Krémsajttal töltött gombafejek

krémsajttal töltött gombafejek recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 8 darab gombafej (portobello)
  • 30 gramm vaj (olvasztott)
  • 100 gramm krémsajt (natúr)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 gramm feta vagy mozzarella
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 marék petrezselyem (apróra vágva)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A gombafejeket tisztítsuk meg, vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, majd süssük 10 percig egy sütőpapírral letakart tepsin. 

A krémsajtot keverjük össze az összenyomott fokhagymával, a morzsolt fetával vagy a lereszelt mozzarellával, sózzuk, borsozzuk. Töltsük bele a gombafejekbe a krémet, szórjunk a tetejükre egy leheletnyi zsemlemorzsát, süssük további 10 percig őket. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük