Hogyan lesz a legfinomabb a tócsni? 4 tipp, hogy kívül ropogós, belül puha legyen
A tócsni sok néven ismert régi kedvenc, nem csak krumpliból érdemes elkészíteni, más zöldségből is mennyei lesz.
A tócsni vagy lapcsánka egyszerű finomság, mely minden évszakban jólesik. A krumplis massza jó fűszeresen az igazi, de az ízesítők mellett zöldségeket is érdemes keverni bele. A krumplihoz remekül illik a cukkini, sárgarépa, medvehagyma vagy épp a spenót.
A spenótos tócsni jólesik magában, de azért valamilyen mártogatós elfér mellé: vagy egyszerűen kend meg tejföllel és szórj rá sajtot, vagy simán feta sajttal kínáld!
A burgonyát tisztítsuk meg, majd reszeljük le. (A krumpli levét nem kell kinyomkodni.)
A spenótot mossuk meg és daraboljuk fel tetszőlegesen, majd adjuk a lereszelt krumplihoz a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, tojással és a liszttel együtt. (Ha túl folyós a massza, akkor a lisztből adjunk még hozzá.)
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat.
Az alaposan kikevert masszából kanál vagy fagyiadagoló segítségével tegyünk kis adagokat a felmelegített olajba, és mindkét oldalán süssük szép aranybarnára a tócsnit.
Szedjük papírtörlővel bélelt tányérra, majd rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu