Kívül ropogós, belül puha kukoricafasírt - Sajttal dúsítva készül

kukoricafasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hús nélkül is tökéletes ez a fasírt, a kukoricától nagyon laktató lesz a vega fogás, amely ebédként is megállja a helyét.

A kukorica igazi nyári étel, a legtöbben a főtt változattal találkoznak a strandon, otthon, igazából bárhol. Ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint a görögdinnye és a grillezés. A kukorica egyébként nemcsak főzve, hanem grillezve is isteni, ha még szaftosabbra szeretnéd, akkor tekerd baconbe, úgy süsd meg.

A már megfőtt kukorica remek alapanyag, például fasírtot is készíthesz belőle, hiszen a kis lepények nem csak húsból készülhetnek. Gyakorlatilag az összes zöldség alkalmas fasírtnak, úgy kicsit könnyedebb, de ugyanolyan laktató fogást készíthetsz.

Kukoricafasírt

kukoricafasírt recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 220 gramm kukorica (főtt)
  • 30 gramm kukoricaliszt
  • 30 gramm liszt
  • 1 darab tojás
  • 30 gramm parmezán
  • 1 szál zöldhagyma
  • ízlés szerint koriander
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál olaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze egy nagyobb tálban a főtt kukoricaszemeket, a sima és a kukoricalisztet, a tojást, a parmezánt, az apróra vágott zöldhagymát, a koriandert (ez el is hagyható), a lime levét és a fűszereket. Ha nagyon száraz, keverjünk hozzá egy kevés vizet. 

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd egy kanál segítségével formázzunk gömböket a masszából, kicsit lapogassuk le őket, helyezzük az olajba és süssük mindkét oldalukat aranybarnára.

Paradicsomos vagy tejszínes alapú mártogatóssal kínálva nagyon finom lesz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük