Leveles tésztába göngyölt virsli: 25 perc alatt kész egy nagy adag

ltvcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A leveles tésztába csomagolt virsli elképesztően egyszerűen készül, amilyen gyorsan megsülnek a falatok, annyira gyorsan el is fognak tűnni.

Tökéletes vendégváró, egyszerű és nagyon finom. A falatkák elkészítését még a kezdők is imádni fogják, főleg akkor, ha előre kinyújtott leveles tésztát vesznek. A virslis csomagokból érdemes dupla adagot készíteni, nagyon kapós lesz, és az sem gond, ha esetleg marad belőle másnapra, gondosan eltéve megőrzi ropogós állagát a tészta.

Csupán néhány hozzávalóból készül a finomság, amit szerénysége ellenére nagyon sokféleképpen fel lehet turbózni. A virsli mellé kerülhet a tésztába sajt, vagy ha kicsit pikánsabbra szeretnéd, akkor mustárral érdemes megkenni. A csomagok tetejét mindig felvert tojással kell lekenni, erre azért van szükség, hogy szép színe legyen, illetve, ha valamit szórnál a tetejére, így szépen rajta marad majd. A falatkák tetejére reszelt sajt, szezámmag vagy mák is kerülhet.

Leveles tésztás virsli

levelestésztásvirsli

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 250 gramm virsli
  • 1 darab tojás
  • 1 marék szezámmag vagy mák
Recept idők

Elkészítés:

Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd hosszában vágjuk félbe, végül vágjuk egyforma háromszögekre.

A virslit vágjuk fel 8 centiméteres darabokra, majd fektessük őket a tésztaháromszögek aljára, végül tekerjük fel a tésztát.

A virslis csomagokat helyezzük sütőpapírral bélel tepsire, a tetejüket felvert tojással kenjük meg, majd szórjuk meg szezámmaggal (vagy mással). 180 fokos előmelegített sütőben 15-25 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük