Majonézes szószban sült krumpli – Egészen krémesre sül tőle

majonézben sült krumpli cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akkor szeretem a krumplit, ha egészen krémesre, ízesre sül és lehetőleg nincs túl sok munka vele.

Rá kellett jönnöm, hogy nagyon szeretem a krumplit. Persze nem akárhogyan, a sima olajban sült burgonya a fiatalságomat juttatja eszembe, de ma már inkább a sütőben sült változatokat választom.

Ennél a módszernél az a legfontosabb, hogy ne száradjon ki a krumpli, ezért érdemes különböző szószokkal megkenni. Ez egy majonézes változat, ami a krumplival együtt sül tökéletesre. 

Majonézben sült krumpli

majonézben sült krumpli recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó (szárított)
  • 0.5 kilogramm krumpli
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • kenéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a majonézt, az összenyomott fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot. 

A krumplit tisztítsuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságú darabokra, ügyeljünk rá, hogy egyforma méretűek legyenek. Sós, lobogó vízben főzzük körülbelül 10 percig. Ne főzzük túl, nehogy a krumplik szétessenek. Szűrjük le, tegyük egy papírtörlőre. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Egy tepsit borítsunk be fóliával, vékonyan kenjük meg olajjal. Fektessük rá a krumplikat és kenjük meg mindegyiket a majonézes szósszal. Süssük addig, amíg a krumplik aranybarnák nem lesznek, ez körülbelül 10 perc.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük