Krémes garnélasaláta sok majonézzel és lila hagymával dúsítva – Szendvicsbe pakolva is tökéletes

garnélarák saláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minden alkalomra, ebédre, vacsorára, de akár az uzsonnásdobozba is teheted ezt a szuper gyors garnélasalátát.

Amellett, hogy nagyon egyszerű az összeállítása, mégis különleges ez a saláta a kis rákocskák miatt. Mindenképpen tisztított garnélát vegyél, hogy ne legyen vele munka. Gyorsfagyasztottat bármelyik szupermarketben találsz már.

Hogy mi olyan finom ebben a salátában? Előrebocsátom, hogy egyáltalán nem diétás a majonéz miatt, de most ne spórolj vele, mert a mustárral ez adja meg a krémességét. Ha kicsit laktatóbban szeretnéd elkészíteni, akkor dobj össze hozzá tejszínes szószt, és add kifőtt tésztához. Fokozhatod az élvezeteket, ha tenger gyümölcseivel kevered össze a spagettit. 

Ez a majonézes saláta friss bagettel a legfinomabb, de beleteheted szendvicsbe, vagy akár grillhúsok mellé is eheted. 

Majonézes garnélasaláta

garnélasali

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 800 gramm garnélarák (tisztított)
  • 1 darab citrom
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 5 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint kapor
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Forraljunk vizet egy lábasban, tegyünk hozzá sót és citromot, és főzzük a rákokat 2-3 percig. Ezután tegyük rögtön jéghideg vízbe. 

A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk egészen apróra. A zellert is vágjuk össze. 

Egy nagyobb tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, az ecetet, az apróra vágott kaprot, majd sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a megfőtt rákokat. Ezután keverjük hozzá a hagymát és a zellert. Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük