Laktató majonézes krumplisaláta főtt tojással: a savanyú uborkától pikáns

uborkás krumplisaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amikor beköszönt az ősz, valahogy mindig eszembe jut a nyáron mellőzött krumpli. De ilyenkor sem sütve kívánom, hanem jó kis salátának.

Bár a krumplisaláta nekem az ünnepeket jelenti, idén elhatároztam, hogy gyakrabban fogom készíteni. A krumpli annyira sokrétűen felhasználható, érdemes több, ízgazdag hozzávalóval kombinálni. Remekül illik hozzá a tojás, a mustár és a majonéz is.

A puha krumpli mellé tegyünk ropogós hozzávalókat, például savanykás uborkát. Ez a recept annyira komplett, hogy nyugodtan ehetjük magában, de szerintem egy kis pirítós még inkább kihozza az ízét.

Majonézes-uborkás krumplisaláta

uborkás krumplisaláta kicsi

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 darab krumpli
  • 4 darab tojás
  • 2 fej lilahagyma (közepes)
  • 2 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál majonéz (házi vagy bolti)
  • ízlés szerint friss petrezselyem
  • 4 darab savanyú uborka
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzzük meg, majd hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A tojásokat főzzük keményre, utána vágjuk nagyon apróra. Az uborkát és a hagymát is kockázzuk fel. Tegyünk bele minden hozzávalót egy nagy tálba, jól keverjük össze. 

A majonézt és a mustárt is vegyítsük össze, ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint. Keverjük össze a többi hozzávalóval, adjunk hozzá friss petrezselymet. Takarjuk le, és tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük