Ropogós süti vaníliával és mákkal, ez a pálmalevél: nagyon hamar elkészül

mpscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édesszájúak legnagyobb kedvence a pálmalevél süti, amit gyorsan össze lehet dobni változatos ízekben.

A pálmalevél süti a világ legegyszerűbb édessége, persze csak akkor, ha előre csomagolt leveles tésztából készül. A világszerte kedvelt süteményt leggyakrabban csak cukorral, esetleg fahéjjal, töltelék nélkül szokták elkészíteni.

A süti lényege, hogy cukros felületen kell kinyújtani a tésztát, jobban mondva a cukrot kell a tésztába dolgozni, a töltésénél pedig csak a fantázia szab határt, elvégre a levelesnek minden jól áll.

A pálmalevél nálunk szinte mindig fahéjjal vagy dióval készül, a múltkor azonban mákkal is elkészítettük, nagyon finom és mutatós lett. Legközelebb, ha gyors süti a kívánság, dobd össze ezt a csodás, mákos változatot.

Mákos pálmalevél

mpsct

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dekagramm darált mák
  • 10 dekagramm cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • cukor a szóráshoz
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A mákot a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük össze.

A dolgozópultot vagy a gyúródeszkát szórjuk meg tetszőleges mennyiségű cukorral, a leveles tésztát helyezzük rá és nyújtsuk ki. A tésztát kenjük meg olvasztott vajjal, majd szórjunk rá a mákos-cukros keverékből, ezután a két oldaláról indulva tekerjük fel, addig, amíg középen találkoznak.

A hengert tegyük fagyasztóba 15-20 percre, utána vágjunk vastagabb szeleteket belőle. A sütiket rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg felvert tojással, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük