Egyszerre édes és fanyar málnás vinaigrette: minden salátát megkoronáz

málnás vinaigrette cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amúgy is könnyed vinaigrette-et még nyáriasabbá teheted, ha isteni málnás ízben készíted el.

Ha nem szereted a nehéz salátaönteteket, akkor a vinaigrette-et neked találták ki. Ez az olajos és savas alapanyagok keverékéből álló dresszing néhány perc alatt készül el, és tényleg minden salátához jól illik.

Az alapja jó minőségű extraszűz olívaolaj, de használhatsz más növényi olajat is. Ehhez keverd a szintén valamilyen jó minőségű ecetet, majd jöhetnek az ízesítések. Még ezt a könnyed vinaigrette-et is tudod nyáriasítani, az egyik legcsodásabb gyümölccsel, a málnával. Az íz- és a színhatás miatt használj vörösborecetet. 

Ha szintén könnyed, de kicsit tartalmasabb öntetet készítenél, akkor készíts kapros-joghurtosat.

Málnás vinaigrette

málnás vinaigrette recept ok

Hozzávalók 8 személyre

  • 220 gramm málna
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 fej salottahagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál méz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A málnát tisztítsuk meg, és nyomjuk össze egy villával. Tegyük az összezúzott gyümölcsöt egy üvegtálba, és keverjük hozzá a vörösborecetet, csorgassuk hozzá az olívaolajat, tegyük bele az apróra vágott hagymát, a mustárt, a mézet, sózzuk, borsozzuk. 

Zöldsalátához keverjük, úgy adja ki legjobban az ízét.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük