Ropogós, mandulás bundába forgatott csirkemell: így lesz a legfinomabb a rántott hús

manduláscsirkemell
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldfűszeres mandulába forgatott rántott hús valódi ízbomba, a hús szaftos és puha, a bunda pedig pirult és ropogós.

A mandulába forgatott csirkemell amellett, hogy isteni, még gluténmentes is, úgyhogy az arra érzékenyek is bátran elkészíthetik és fogyaszthatják. Ha nem ragaszkodsz a gluténmentes verzióhoz, keverd ki panko morzsával a mandulát, hogy extra ropogós legyen.

A mandulát zöldfűszerekkel, fokhagymával és paprikával kell összeaprítani, így még ízletesebb és izgalmasabb lesz a bunda. Vigyázz, nem szabad porállagúra darálni a mandulát, maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok, hogy roppanós legyen a panír.

Mandulás rántott hús

csirkemellfilé

Hozzávalók 4 személyre

  • 130 gramm mandula
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál oregánó
  • 0.5 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 2 nagy darab csirkemellfilé
  • olívaolaj (kenéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

A mandulát, a fűszereket és a sót tegyük aprítógépbe. Addig dolgoztassuk a gépet, míg a mandula apró darabokra nem esik szét, de ne legyen porállagú. 

Öntsük a fűszeres mandulát egy tálba. Egy másik tálban verjük fel a tojást.

A csirkemellfiléket hosszában vágjuk ketté. Ha kisebb falatokat szeretnénk, széltében is vágjuk félbe a filéket, de ne legyenek túl kicsik a darabok, mert akkor könnyedén kiszáradhat a hús. Sózzuk a csirkemellek mindkét oldalát.

Forgassuk a csirkemellfiléket a tojásba, majd a mandulába, picit nyomkodjuk rá a bundát, hogy mindenhol ráragadjon.

Tegyük a filéket sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le őket egy kis olívaolajjal, hogy még ropogósabb legyen a bundájuk.

20-25 percig süssük őket, ha kisebbek a darabok, kevesebb idő is elég nekik.

Ha elkészült, hagyjuk pár percig pihenni a húst, mielőtt tálalnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük