20 perces puha csirkemell mandulával - Krémes szószban puhul a hús

mandulás csirke cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tényleg nem szándékosan, de ismét egy kínai receptet írok, egész egyszerűen azért, mert pont tökéletes ízvilágú.

Mint írtam, ismét egy kínai étel, de igazából mindegy milyen, a lényeg, hogy nagyon finom. A csirkéhez a magvak nagyon jól illenek, főleg, ha azok roppannak, a hús viszont szétomlik a szájunkban.

Ennél a csirkénél is ez történik, ez az egyik kedvencem, mandula van benne, finom szósz és a hús. Egy kevés gyömbértől izgalmas, csípősebb ízt kap, de épp csak annyira, hogy mindenki számára szerethető legyen. Érdemes wokban készíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. 

Mandulás csirkemell

mandulás csirke recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm csirkemell
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab gyömbér (2 cm-es)
  • 1 fej fehérhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 millliter szójaszósz
  • 100 milliliter csirkealaplé
  • 100 gramm mandula (hámozott)
  • liszt (forgatáshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A gyömbért hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, szeleteljük vékonyra. A csirkemelleket is alaposan tiszítsuk meg, kockázzuk fel, szórjuk meg vékonyan liszttel, a felesleges lisztet rázzuk le róla.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük hozzá a gyömbért, a hagymát, majd a legvégén a fokhagymát. Egy másik kis serpenyőben közben szárazon pirítsuk meg a mandulát. 

Amikor a hagyma enyhén megbarnult, tegyük bele a csirkemellet, pirítsuk meg. Öntsük rá a szójaszószt és a csirkealaplevet, majd a pirított mandulát. Alacsony lángon, gyakran megkeverve főzzük még pár percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük