Omlós, kakaós márványkuglóf – Itt a sütő végzi a legnagyobb munkát

márványkuglóf cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minimális munkával elegáns és mutatós desszert készül, amely több napig is puha marad.

A kuglóf elegáns, mutatós édesség, amelyet nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. A tésztája olyannyira nem bonyolult, hogy nagyjából tíz perc munka van vele, utána mehet a formába és a sütőbe. A sütési ideje kicsit hosszabb, mint a többi piskótának, de a végeredmény biztosan kárpótol mindenkit.

A legegyszerűbb ízkombináció itt is működik - a márványpiskóta, vagyis a csokis-vaníliás tészta keveredik egymással. Nem is kell tovább cifrázni, reggeli kávé mellé ez a legjobb sütemény. 

Márványkuglóf

márványkuglóf recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 200 gramm liszt
  • 250 gramm porcukor
  • 4 darab tojás
  • 100 milliliter olaj
  • 100 milliliter tej
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgáját keverjük el a porcukorral, majd öntsük bele az olajat és a tejet is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót, majd ezt is forgassuk bele a tojássárgás keverékbe. A végén óvatosan forgassuk össze a felvert tojásfehérjével. 

Egy kuglófformát vékonyan lisztezzünk ki, majd öntsük bele a massza kétharmadát. A maradék masszába keverjük bele a kakaót, majd ezt is kanalazzuk a kuglófformába, néhány erőteljes mozdulattal forgassuk össze az egész masszát. Így lesz majd márványos a hatás és a kinézet. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd 40-45 percig, tűpróbáig süssük a kuglófot. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük