Matcha latte a tavaszi immunerősítésért: így készítsd a japán csodaitalt
A matcha latte elkészítése közel sem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek a kávézókban tűnik: mindössze néhány egyszerű trükkre van szükséged a tökéletesen selymes italhoz.
A matcha tea jótékony hatásai vitathatatlanok, és jó hír a különleges zöld tea szerelmeseinek, hogy nemcsak forrón, hanem jéghidegen, fagylaltként is fogyasztható. Ahhoz, hogy a fagyid szuper krémes legyen, használj hozzá sűrű konzerves kókusztejet.
Ha pedig a hőségben a fagyi mellett más hűs finomság formájában is megkóstolnád, akkor készítsd el belőle ezt a krémes matchás chiapudingot vagy ünnepélyesebb alkalmakra ezt a mutatós kakaós matcha tartot.
A matcha port keverjük el a cukorral és a sóval, majd kis adagokban keverjük hozzá a kókusztejet, a juharszirupot, a vanílakivonatot és a citromlevet.
Öntsük a keveréket fagyikészítő gépbe, és várjuk ki, amíg a fagyi elkészül. (Attól függően, hogy milyen típust használunk, felhasználás előtt 24 órára tegyük hűtőbe, vagy ha saját hűtőrendszerrel rendelkezik, akkor használjuk az útmutató szerint.)
Azonnal fogyasszuk, a maradékot pedig tegyük fagyasztóba, és fogyasztás előtt 15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten melegedni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu