Könnyű, mézes almasaláta zöldekkel – Nem terheli meg a gyomrod az ünnepek után

mézes almasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nemcsak nyáron, hanem nagy lakomák után is érdemes salátát enni, amely megkíméli a gyomrot.

Nincs is jobb dolog a világon, mint beleharapni egy ropogós almába, főleg télen, amikor alig lehet igazán friss és vitamindús zöldségekhez, gyümölcsökhöz jutni. Az ünnepi étkezések után meg végképp jólesik valami kevésbé megterhelő fogás, mondjuk egy saláta.

A saláta legyen minél zöldebb, minél frissebb, a zöldek mellé tökéletesen illik az alma. Egy kevés dió is kerülhet bele, hogy még egészségesebb legyen. Még különlegesebb lesz, ha az öntetbe méz és fahéj is kerül, a gyomor még így is biztosan hálás lesz érte. 

Mézes almasaláta zöldekkel

almadiósaláta

Hozzávalók 4 adaghoz

Saláta

  • 0.5 fej zöldsaláta
  • 150 gramm madársaláta
  • 150 gramm bébispenót
  • 2 darab alma (Gála)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 marék dió
  • opcionális kéksajt

Öntet

  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál méz
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát szeleteljük vékonyra, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a többi zöldet is. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre, keverjük a salátába. Adjuk hozzá a diót is, valamint ízlés szerint a kéksajtot. 

Az öntethez a hozzávalókat keverjük össze, majd tálalás előtt öntsük a salátára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük