Mézes-fokhagymás szószban sült csirkecombok: szaftos és omlós lesz a hús

mézescomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elég 10 percet rászánnod a napodból a csirkecomb összeállítására, a többi munkát a sütő végzi, nem lesz vele gondod.

Egyszerű, de ízekben gazdag ez a sült csirkecomb, a mézes máz szaftosan tartja a húst, egyszerre lesz édes és sós, a fokhagymának köszönhetően pedig pikáns. Szinte semmi munkád nem lesz vele, csak megfűszerezed, majd lekened a szósszal a combot, és mehet is a sütőbe.

A méz édességét a picit csípős dijoni mustár ellensúlyozza, de akár chilit vagy szójaszószt is adhatsz hozzá, esetleg nagyon enyhe ecettel vagy citromlével savanykásabbá is teheted. Hogy igazán szaftos legyen a hús, sütés közben érdemes locsolgatni, átkenni az aláfolyt szósszal.

Mézes-fokhagymás csirkecomb

mézescomb2

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab csirkecomb (alsó)
  • 30 gramm vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • ízlés szerint só, bors
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A fokhagymát pucoljuk meg, két gerezdet vágjunk hajszálvékony szeletekre, kettőt pedig reszeljünk le.

Készítsük elő a csirkecombokat: vágjuk be a hús vastagabb részét a csont mentén, dugjunk oda pár szelet fokhagymát, sózzuk, borsozzuk a combok mindkét oldalát. Tegyük őket az előkészített tepsire. 

Egy kis tálban olvasszuk meg a vajat, majd keverjük hozzá a mézet, mustárt és a reszelt fokhagymát. Kenjük le a combokat ezzel a keverékkel.

Toljuk a húst a sütőbe, de minden 15 percben kenjük át az alácsorgott szósszal. Kb. 50-60 percig süssük a combokat, míg aranybarnára és omlósra nem sülnek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük