Puha, omlós csirkemell mézes-mustáros szószban: így biztosan nem szárad ki

mustároscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha követjük ezt a receptet, nem kell attól félni, hogy száraz és unalmas lesz a végeredmény, az öntettől igazán szaftos lesz.

Sokan azért nem szoktak csirkemellet sütni, mert könnyen kiszárad, ha túl magas hőfokon, sokáig, mindenféle "védőburok" nélkül készítik. Ebben a receptben azonban a mézes-mustáros öntet tökéletes réteget képez a hús körül, szaftosan tartja, ráadásul valódi ízbomba. 

Háromféle mustár

Az öntet háromféle mustárból készül: dijoniból, sima sárgából és mustármagos változatból. Mindegyik könnyen beszerezhető, én eddig bármelyik szupermarketben megtaláltam őket. A sós, intenzív mustáros ízt egy kis édes méz lágyítja, a leheletnyi ecet pedig a savanykás ízvilágot csempészi a kompozícióba. 

Mézes-mustáros csirkemell

mézesmustáros

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 1 teáskanál sült csirke fűszerkeverék
  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • 0.25 bögre méz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál sárga mustár
  • 1 evőkanál mustármagos mustár
  • 0.5 teáskanál ecet
  • 0.25 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 szál friss rozmaring
Recept idők

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Olajozzunk ki vékonyan egy tepsit, tegyük félre.

Forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Ízesítsük a csirkemelleket a fűszerkeverékkel, majd süssük mindkét oldalukat 2-2 percig. 

Egy kis tálban keverjünk össze fél evőkanál olívolajat, a mézet, a mustárokat, ecetet és a paprikát. 

A csirkemellfiléket tegyük a tepsire, öntsük rájuk a mézes-mustáros öntetet, hogy mindenhol bevonja őket. Tegyük a rozmaringokat a csirkemellek közé. Fedjük le alufóliával, majd süssük 20 percig.

Vegyük le az alufóliát, süssük további 15 percig, míg a csirke teljesen át nem sül. Vegyük ki a sütőből, pihentessük 5 percet, majd tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük