Mézes-narancsos mázzal sült csirkemell: így biztosan nem szárad ki a hús

mezes-csirkemell
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem csak a kacsához illik a narancs, csirkemellel is nagyon jól működik, mézes mázként lesz a legfinomabb.

Ritkán készítesz csirkemellet, mert félsz, hogy száraz, unalmas sült kerül ki a sütőből? Próbáld ki az alábbi receptet, nagyon szaftos és ízletes lesz a csirke

Ehhez több dolog is hozzájárul: egyrészt egész, csontos csirkemellel érdemes dolgozni, másrészt folyamatosan kenegetni kell sütés közben, hogy ne száradjon ki. Magát a mellet is fűszerezd be alaposan, majd kend le az ízletes mázzal, amelytől nem csak finomabb, szaftosabb is lesz.

A recept combbal, sőt, egész csirkével is működik, utóbbi esetben természetesen több időre lesz szükség.

Mézes-narancsos csirkemell

mezes-csirkemell-2

Hozzávalók 2 darabhoz

Hús:

  • 1 db egész csirkemell (csontos)
  • 40 g vaj
  • 0.5 tk füstölt paprika
  • 0.5 tk chilipor
  • 1 tk fokhagymapor
  • 0.5 tk rozmaring
  • 0.5 tk kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors

Máz:

  • 250 g méz
  • 1 db bionarancs
  • 60 ml almaborecet
  • 1 ek dijoni mustár
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A máz hozzávalóit keverjük össze. A mézet, ha szükséges, olvasszuk meg. A narancsnak reszeljük le a héját, facsarjuk ki a levét (kb. 120 ml kell). 

A csirkemellet vágjuk félbe.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával.

A csirkemelleket kenjük le olvasztott vajjal, majd fűszerezzük mindkét oldalukat. Tegyük őket a tepsire. Kenjük le őket a máz egy részével.

Toljuk a sütőbe 20 percre. Utána még kb. 20-30 percig süssük, de minden 10. percben kenjük át a mázzal a húst. Ha elkészült, hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt kínálnánk. A maradék mázzal meglocsolva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük