Méz és juharszirup találkozása egy öntetben: nem fogyókúrás, de isteni

juharszirupos mézes vajas öntet
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mi lehet finomabb a juharszirupnál? Talán csak a mézes-vajas juharszirup, amellyel garantáltan tökéletes lesz a reggeli.

Kevés finomabb öntetet tudok elképzelni a palacsintára, mint a juharszirup, mindig tartok otthon belőle. Az az érdekes, hogy alapvetően nem vagyok édesszájú, de ez a szósz annyira túlzóan édes, hogy egyszerűen nem tudom nem szeretni.

Az a jó benne, hogy nemcsak palacsintával finom, hanem édesebb zöldségekkel, például sárgarépával, édeskrumplival vagy sütőtökkel is. Akinek pedig tényleg túl édes a szirup, próbálja ki valamilyen húsfélével, például pácoljon vele csirkét. 

Mézes, vajas, juharszirupos öntet

juharszirupos mézes vajas öntet kicsi

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 evőkanál méz
  • 50 gramm vaj
  • 4 evőkanál juharszirup
  • opcionális porcukor
  • 1 kávéskanál fahéj (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, és robotgéppel alacsony fokozaton keverjük habosra és egyneműre. Ha nem fogy el, tegyük hűtőszekrénybe, és fogyasztás előtt kicsit dolgozzuk át. Érdemes felhasználás előtt egy pár perc alatt felmelegíteni. 

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük