Így készítve a legfinomabb a Milánói sertésborda: jó sok sajttal megszórva az igazi

smszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sonkás-gombás raguval egybeforgatott tészta jó sok reszelt sajttal lesz megszórva, mellé pedig rántott sertésszelet kerül, laktató és elképesztően finom étel.

Nehéz dolog gyerekekre főzni, főleg, ha válogatós a lurkó. Én az voltam, megvoltak a tipikus kedvencek, amelyeken képes lettem volna elélni - az egyik ilyen a milánói tészta volt. Nem olaszos, inkább magyaros tésztás étel, sűrű paradicsomszósz gombával és sonkával egybeforgatva, a kakukkfűnek köszönhetően karakteres ízekkel. Gyerekkoromban csak a tésztát és a ragut ettem meg, aztán ahogy telt az idő, én is rákaptam arra a verzióra, amit úgymond a nagyok ettek, rántott karajjal.

A milánói sertésszelet gyorsan elkészül, nagyon bőséges fogás, de a fűszerezésével érdemes kicsit játszani. Kerülhet a raguba fokhagyma, oregánó vagy bazsalikom, hogy kicsit mediterrán hangulatú legyen, de simán só, bors fűszerezéssel is mennyei lesz.

Milánói sertésborda

msbct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm tészta (spagetti)
  • 500 gramm gomba
  • 1 fej hagyma
  • 400 gramm sonka
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál kakukkfű
  • 600 milliliter passzírozott paradicsom
  • olaj szükség szerint
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 20 dekagramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.

A finomra vágott hagymát kevés olajon pirítsuk meg, majd miután a hagyma összeesett (3-4 perc), szórjuk rá a csíkokra vágott sonkát, majd körülbelül 3-4 perc után a gombát is forgassuk a hagymához. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd öntsük fel paradicsommal, rottyanásig főzzük.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd panírozzuk be a megszokott módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), utána bő olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán a húst.

Tálalás előtt a tésztát forgassuk egybe a sonkás-gombás raguval, majd szórjuk meg reszelt sajttal, rántott karajszeletet tegyünk a tészta mellé.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük